Familiens historie
Stamtræ
Log ind
[P]

Slægten von Scholten

 

Slægten har været repræsenteret i Danmark siden 1666 efter at den i 1400 tallet flygtede fra domicilet Schulzenburg, i Tyskland til Holland og herfra blev hentet til Danmark for at medvirke til opbygningen af den danske hær.

 

Oprindelse
Slægten hørte hjemme i Westfalen, Grevskabet Tecklenburg, på Schulzenburg i hvert fald fra 1400. De sidste dele af ejendommen nedbrændte i 1980’erne. Jordene, der i dag er et større skovområde, ligger fortsat afspærret for offentligheden som følge af deponeringer fra 1- og 2. verdenskrig.

Området var i århundreder beliggende i grænselandet mellem Europas herskere, trosretninger og handelsveje. Dette prægede området med hyppige omvæltninger, stridigheder og krige. En medvirkende årsag til stridighederne var også beliggenheden midt på den historiske Silkerute som forbandt Europa med fjernøsten.

 

Brødrene Michael og Henrich Schulte, (tredje slægtled) solgte ca. 1572 ejendommene og udvandrer til Holland, bliver overlandbygmester i Amsterdam og optaget blandt stadens patriciere.

 

Hendrick Scholten til Adrichem, 1617, femte slægtled, direktør i Ostindiske Kompagni.

 

Jobst Scholten fører familien til Danmark og hans søn Henrik befæstede familiens tilstedeværelse i Danmark. Herfra er familien
udvandret til henholdsvis Østrig og USA. Familien er i dag uddød i Tyskland, Østrig og USA.
 

 
Våbenskjold.JPG 
Alle medlemmer af slægten kan få kodeordadgang til familieportalen og mulighed for at benytte e-mail fornavn@vonscholten.com ved at kontakte henrik@vonscholten.com
 
 
 

 

 

Copyright © - HVS - 2010 - Created by Easy2net.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...